Nieuwe Kookboeken Tips en Recensie. Welke kookboeken zijn er recent verschenen? Wat zijn de beste nieuwe kookboeken en hoe goed zijn ze gewaardeerd? Van welke kookboeken heeft de redactie een recensie geschreven?
Nieuwe Kookboeken Tips en Recensie
Je kunt wel stellen dat er elke week kookboeken verschijnen. Om een idee te geven heeft de redactie op deze pagina een overzicht gemaak van nieuwe kookboeken tips en recensie. De links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie, de eventuele recensie en bestelmogelijkheden van het betreffende kookboek. De indeling van is op verschijningsdatum. Bovenaan de tips en recensies van de nieuwe kookboeken die net verschenen zijn.
Rijst & Co
Wereldse en verrassende gerechten met rijst
- Schrijfster: Nisha Katona (Engeland)
- Soort kookboek: rijstkookboek
- Uitgever: Good Cook
- Verschenen: 14 juni 2019
- Omvang; 224 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Inhoud kookboek: Haal meer uit rijst met Rijst & co en breid je repertoire bijzondere rijstgerechten uit. Maak eens jambalaya uit de Cajunkeuken of jollofrijst, het ultieme West Afrikaanse feestgerecht. Doe meer met risottorijst en schotel je gasten Italiaanse arancini voor. Maak de ultieme pilav, of koop dessertrijst om overheerlijke nagerechten op basis van rijst te maken. De recepten in Rijst & co laten zien dat rijst een van de meest veelzijdige producten ter wereld is…lees verder >
Een culinair bezoek aan Kopenhagen
- Schrijfsters: Susie Theodorou
- Fotografie: Christine Rudolph
- Soort kookboek: Deens kookboek, Scandinavisch kookboek
- Origineel: Copenhagen Culte Recettes
- Nederlandse vertaling: Roselle de Jong
- Uitgever: Karakter Uitgevers
- Verschenen: 12 juni 2019
- Omvang: 224 pagina’s (rijk geïllustreerd)
- Uitgave: Gebonden Kookboek
- Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitstekend)
- Inhoud kookboek: Kopenhagen is compact, groen en een echte fi etsstad. De Deense hoofdstad heeft musea van wereldklasse, een booming foodcultuur en een prachtige binnenstad, maar boven alles is het een echte ‘designstad’ en bruist het er van de creativiteit. Dit zijn natuurlijk genoeg redenen om een bezoekje te brengen aan deze hippe hoofdstad. Mocht je toch nog niet overtuigd zijn, dan haalt dit je misschien over: het eten is er fan-tas-tisch. Je kunt er gezond ontbijten, je hebt er tal van hippe koffie- en lunchtentjes en je kunt er tot laat in de avond dineren bij een van de vele goede restaurants…lees verder >
Polvo & Pato
Proef het Portugese leven
- Schrijver: Jeroen Jansen (Nederland)
- Soort kookboek: Portugees kookboek
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschenen: 6 juni 2019
- Omvang: 256 pagina’s
- Uitgave: Gebonden Boek
- Inhoud kookboek: Portugal is de nieuwe hotspot van Zuid-Europa. Het land is populair onder liefhebbers van cultuur en lekker eten. Van de wijnhuizen in de Alentejo en Douro-vallei tot de sterrenzaken van Porto, Lissabon en de Algarve: de Portugese gastronomie beleeft gouden tijden. Een nieuwe generatie chefs maakt indruk met moderne versies van klassieke gerechten. Zo voorzien zij de rijke culinaire traditie van Portugal van nieuwe glans…lees verder >