Soorten Binnendeuren Voordelen en Nadelen. Welke soorten binnendeuren zijn er? Wat zijn de verschillen tussen de deuren? Wat zijn de voordelen en nadelen van de verschillende binnendeuren en wanneer kun je ze toepassen?
Soorten Binnendeuren
Als je van plan bent een nieuwe binnendeur aan te schaffen dan kom je voor de keuze te staan wat voor soort je gaat kopen. Om een idee te geven uit wat voor soort binnendeuren je kunt kiezen, heeft de redactie op deze pagina een overzicht gemaakt. Je kunt trouwens tegenwoordig ook uitstekend via internet een binnendeur bestellen. Bijvoorbeeld op Voordeeldeuren.nl kun je terecht voor veel soorten en merken binnen- en buitendeuren.
Gelakte deur
De gelakte deur, ook wel aflakdeur genoemd, is in de fabriek volledig kant-en-klaar gemaakt, inclusief de gewenste kleur. Dit type deur kan van wel verschillen in kwaliteit en materiaal en de daarmee samenhangende prijs. Groot voordeel is dat de deur alleen nog maat afgehangen hoeft te worden.
Glazen deur
Het grote voordeel van een glazen deur is dat deze het gevoel van extra ruimte geeft. Dit geldt uiteraard vooral voor een transparante deur waarmee je een doorkijk creëert naar de aanpalende kamer. Ook kan je hiermee meer natuurlijk licht in de kamer krijgen. Klein risico van een transparante glazen deur is dat je er tegenaan loopt als je niet oplet. Een goed alterantief hiervoor is een gedeeltelijk glazen deur waarbij het glas in een houten frame is aangebracht.
Massieve deur
Zoals de naam al enigszins aanduidt is dit een deur die van één soort hout gemaakt is. Dit is eigenlijk het klassieke model binnendeur zoals die vroeger ook veel is gebruikt. Dit type deur is over het algemeen vrij zwaar en kan, afhankelijk van het soort hout zoals bijvoorbeeld eiken, vrij prijzig zijn.
Schuifdeur
Een schuifdeur gaat open en dicht door deze te verschuiven. Omdat dit type deur niet uitslaat, kun je die ook plaatsen als er relatief weinig ruimte beschikbaar is. In ouder huizen is de schuifdeur ook vaak toegepast om de voorkamer en achterkamer van elkaar te scheiden. Als je de schuifdeuren opendoent dan schuif je deze vaak onzichtbaar tussen de kasten die een deel van de afscheiding tussen de kamers vormt. Oude en antieke schuifdeuren kunnen bovendien mooi glas-in-lood bevatten.
Taatsdeur
Een taatsdeur is een binnendeur die naar beide zijden open geduwd kan worden. Om precies te zijn draait deze deur om een as, ongeveer op een kwart van de deur, die bevestigd is in de vloer en het plafond. Door dit mechanisme die ook een soort van veer in zich draagt waardoor de deur vanzelf sluit, is een kozijn niet meer nodig…lees verder >
Verfdeur
Dit is één van de allergoedkoopste soort binnendeuren. Over het algemeen is dit een hardboarddeur (honingraat) of tubespaandeur (spaanplaat met luchtkanalen). Het laatste type is iets duurder. Deze deuren kun je meestal alleen in standaardmaten bestellen. De verfdeur moet bovendien je nog verven in de gewenste kleur.